De SwiftBot van Pudu Robotics stelt de norm voor bezorgrobots dankzij toekenning van iF Design Award

2023-04-20 | Pudu Robotics

Pudu Robotics kondigt met trots aan dat het bedrijf de prestigieuze iF Design Award 2023 heeft gewonnen voor de SwiftBot, de bezorgrobot van de volgende generatie. De iF Design Award wordt elk jaar uitgereikt door 133 ontwerpexperts uit de hele wereld die prijswinnaars aanwijzen op basis van een reeks objectieve standaarden. Onder de 11.000 inzendingen uit 56 landen viel de SwiftBot op dankzij de geavanceerde mogelijkheden en het esthetische ontwerp.

PUDU SwiftBot wint de iF Design Award 2023

De SwiftBot is een opmerkelijke stap in de toekomst van de robotbezorgsystemen. De robot is gebaseerd op een revolutionair onderstel met dubbele lidar aan voor- en achterzijde en wordt geleverd met volledig gesloten bezorgcompartimenten waarmee goederen van de ene naar de andere locatie kunnen worden vervoerd. Het realtime algoritme voor omgevingsanalyse biedt de mogelijkheid om door zeer complexe en dynamische ruimten te manoeuvreren, waardoor het een ideaal bezorgsysteem is voor binnenruimten zoals restaurants, bars en winkels. 

 

iF Design-juryleden noemden verscheidene specifieke eigenschappen waarmee de SwiftBot is uitgerust als reden voor hun stem. De SwiftBot is voorzien van een omnidirectionele perceptiefunctie, zodat de robot items veilig en efficiënt kan bezorgen en indien nodig naar achteren en opzij kan bewegen. In combinatie met de IoT-functie die de SwiftBot verbindt met andere PUDU-apparaten en de slimme infrastructuur van de locatie, biedt dit de SwiftBot de nodige bewegingsvrijheid. De robot weet obstakels in de verschillende ruimten van een gebouw te vermijden en kan zelfs de liften gebruiken zonder hulp. Met behulp van het PUDU Smart IoT-platform navigeert de SwiftBot naadloos door e-poortjes en elektrisch bediende glazen deuren, en bedient en gebruikt hij automatisch de liften in het gebouw.

 

Bovendien reageert de SwiftBot op mensen dankzij het detectiealgoritme waarmee de robot mensen in de buurt kan detecteren en hen de ruimte kan geven om langs te lopen voordat hij zijn taak weer voortzet. 

 

Deze detectie van mensen in de omgeving van de robot wordt verder uitgebreid met de in realtime gevisualiseerde padstatus, die het beoogde pad van de robot weergeeft via een laser die op de grond is gericht, zodat de mensen rond de SwiftBot gemakkelijk kunnen zien waar hij heen gaat. Mensen profiteren ook van het innovatieve interactieontwerp, dat gebruikers de mogelijkheid biedt om de deuren van de compartimenten van de bezorgrobot te openen zonder hun handen te hoeven gebruiken. De SwiftBot biedt efficiënte hulp door een patroon op de vloer te projecteren dat gebruikers kunnen betreden om te vragen om de deuren van het bezorgcompartiment te openen als ze iets nodig hebben, maar hun handen al vol zijn. 

 

Ga voor meer informatie over Pudu Robotics naar https://www.pudurobotics.com/

 

Of volg ons op sociale media:

 

Facebook / YouTube / LinkedIn / Twitter / Instagram

 

 

Over Pudu Robotics

 

Pudu Robotics is opgericht in 2016 en gebaseerd in Shenzhen. Het bedrijf is wereldwijd toonaangevend en richt zich op het ontwerp, O&O, productie en verkoop van robots voor commerciële dienstverlening in een poging om robots te gebruiken om de efficiëntie van menselijke productie en de levensstandaard te verbeteren. Pudu Robotics is de afgelopen jaren snel gegroeid en is 'toonaangevend' geworden in markten over de hele wereld, met een dekking van meer dan 60 landen.